Web sitemizi kullanabilmek için javascript özelliğini etkinleştirmeniz gerekmektedir.

25.11.2024

Günlük Bülten

Tacirler Yatırım

Detaylı PDF   -   1.33 MB

Güne Başlarken

Günaydın. Küresel borsalar haftaya moralli başlıyor. Geçtiğimiz hafta hemen hemen her gün Rusya – Ukrayna arasında bir saldırı haberi takip edilmesinin ardından hafta sonunun nispeten sakin geçmesi jeopolitik risk algısının da şimdilik geri planda kalmasına neden oluyor. İçeride ise, TCMB Para Politikası Kurulu faiz kararı ile beraber yayımlanan karar metni sonrasında Aralık ayında faiz indirim beklentilerinin artması bankalar öncülüğünde Borsa İstanbul’u yukarı taşımaya devam ediyor. BIST 100 endeksi 9500 direncini de aşarak yaklaşık olarak son iki ayın zirvesine tırmandı. Para girişi, artan hacim ve momentumda güçlenme ile yaşanan bu yükselişin teknik açından da pozitif olduğunu, kısa vadede 9400 / 9500 destek bölgesi üzerinde kalındığı sürece 9700 / 10 bin direnç alanının hedeflenebileceğini düşünüyoruz. Bu süreçte, bankalar endeks genelinden pozitif ayrışmaya devam edebilir. Günün ajandası sakin, içeride reel kesim güveni ve kapasite kullanımı takip edilecek. Haftanın devamında ABD ve Türkiye 3Ç24 GSYH büyüme verileri ile Avrupa enflasyon göstergeleri öne çıkacak. Anketlere göre, Cuma günü açıklanacak Türkiye 3. çeyrek GSYH verisinin yıllık %2,5 büyümeye işaret etmesi bekleniyor, bizim beklentimiz ise %1,5 civarında daha sınırlı bir büyüme yönünde. Türkiye 5 yıl vadeli CDS primleri güne 259 baz puanın hemen altında başlıyor.

Günlük Teknik Analiz Bazlı Hisse Önerileri

Şirket ve Sektör Haberleri

AVGYO: Samsun'da bulunan iki adet akaryakıt istasyonunun MEPET'e aylık 130 bin TL bedel üzerinden 1 yıllığına kiraya verilmesine karar verildi.

CMENT: Şirket 26 Aralık'ta hisse başına net 7,36 TL temettü ödeme kararı aldı. Şirketin brüt temettü verimi %1,90 oldu.

CWENE: CW Enerji, %100 bağlı ortaklığı Ereğli Organizasyon A.Ş.'nin devralma yoluyla kolaylaştırılmış usulde birleşmesine yönelik SPK onayının alındığını duyurdu. Birleşme sonrası sermaye değişikliği olmayacak.

ENERY: Enerya Enerji, Ahlatcı Altın İşletmeleri'nin altın madeni ruhsatlarını devralmasının ardından, ruhsatların JORC ve UMREK standartlarına uygun olarak raporlanması için teknik danışmanlık şirketi belirleme çalışmalarına başlanacağını duyurdu.

FONET: Fonet, Samsun İl Sağlık Müdürlüğü ile 99,7 milyon TL bedelli sözleşme imzaladığını açıkladı.

GUBRF: Gübre Fabrikaları, bağlı ortaklığı olan Razi Petrochemical Co (Razi) gayri meşru kazanç suçlamasından beraat ettiğini ve dava bedelinin 329,4 mn USD’den 59,4 mn USD’ye düşürüldüğünü bildirdi. Tebliğ sonrası Razi’nin, karara yasal süresi içinde istinaf yoluyla itiraz ettiğini duyurdu.

LINK: Link Bilgisayar, Vitalis Teknoloji’nin devralınması suretiyle şirket bünyesinde birleşilmesi için yapılan başvurunun SPK tarafından onaylandığını açıkladı.

MAALT: Marmaris Altınyunus, JCR Avrasya tarafından kredi notunun Uzun Vadeli Ulusal "AA+(Tr) / Negatif", Kısa Vadeli Ulusal "J1+(Tr) / Stabil", Uluslararası Notlar "BB / Stabil" olarak belirlendiğini duyurdu.

PARSN: Parsan, havacılık sektörüne yönelik dövme yeteneklerini genişlettiğini ve Türkiye'de ilk kez nikel bazlı süper alaşım Waspaloy'un "Sıcak Kalıp Dövme" yöntemiyle dövme işlemini başarıyla gerçekleştirdiğini duyurdu.

YEOTK: Yeo Teknoloji, 205,6 milyon TL’si iç kaynaklardan, 53,4 milyon TL’si kar paylarından karşılanmak üzere çıkarılmış sermayesinin, 96 milyon TL’den 355 milyon TL’ye yükseltilmesine ilişkin SPK’ya yaptığı başvurunun onaylandığını açıkladı.

Ekonomi ve Politika Haberleri

Saat 10:00’da kasım reel sektör güven endeksi ve kapasite kullanım oranı verileri açıklanacak

Arındırılmamış reel kesim güven endeksi (RKGE), ağustos ve eylül aylarında 100 değerinin altında kalmasının ardından ekim ayında 98,8 seviyesinden 100,9 seviyesine yükseldi. Mevsim etkilerinden arındırılmış endeks de yine iki ay üst üste 100 seviyesi altında kalması sonrasında ekim ayında 99,2 seviyesinden 102,2 seviyesine çıktı. Diğer yandan kapasite kullanım oranı (KKO) ekim ayında %74,9 seviyesine sabit kalırken, mevsimsel etkilerden arındırılmış KKO ise %75,9 seviyesinden %75,2 seviyesine indi.

    • Ekonomik aktivitedeki yavaşlamanın üçüncü çeyrekte belirgin bir şekilde derinleştiğini ön plana çıkaran öncü göstergelerin, ekim ayına ilişkin daha ılımlı sinyaller ürettiğini takip ediyoruz. Kasım ayına ilişkin gelen tüketici güven endeksinde ise yeniden düşüş eğilimi izlendi. Bu çerçevede bugün açıklanacak olan kasım ayı reel kesim güveni ve kapasite kullanım oranı verilerinin ön plana çıkaracağı resim önemli olacak. Son çeyreğin ortalarında bulunmamız dolayısı ile henüz yeterli veriye sahip olmamakla birlikte, şimdiye kadar gelen veriler son çeyrek için üçüncü çeyreğe kıyasla daha yatay bir talep görünümünü işaret ediyor.

VIOP 30 Teknik Analiz

VIOP 30 Teknik Analiz

Kasım ayı VIOP 30 endeks kontratı, geçtiğimiz işlem gününde 10.860 puan seviyesinden günlük kapanış gerçekleştirdi. Bugün yukarı yönlü hareketlerde ilk olarak 10.950 ve ardından 11.050 puan seviyelerini takip edeceğiz. Aşağı yönlü olası hareketlerde 10.750 puan seviyesi ilk destek noktamızı oluştururken, ana desteğimiz 10.650 puan seviyesi.

Günlük İşlemler

Kümülatif İşlemler

BIST 100 Teknik Analiz

BIST 100 Teknik Analiz

İndikatör Yorum

Momentum (trendin ivmesini gösterir): 100 eşik değerinin üzerinde. Pozitif.

MACD (orta vadeli trend göstergesi): MACD (26,12) alım bölgesinde. Pozitif.

RSI (trendin gücünü gösterir): RSI, aşırı alıma yöneliyor. Hafif pozitif.

Hareketli Ortalamalar: BIST 100 endeksi tüm önemli üssel ortalamalar üzerinde. Pozitif.

FX Teknik Analiz

FX Teknik Analiz

USD/TRY

Haftanın son işlem gününde dolar endeksi 108 üzerine tırmanarak son 2 yılın zirvesini test ederken, GoÜ para birimlerinin büyük çoğunluğu dolar karşısında değer kaybetti. Türk lirası %0,2 düşüşle orta sıralarda yer alırken, USDTRY paritesi günü 34,56 seviyesi üzerinde tamamladı. Yakın dönemde başlaması beklenen faiz indirimlerinin TL’de sert bir değer kaybı yaratmasını beklememekle birlikte,  yakın vadede 34 – 35 bandının ön planda olabileceğine ilişkin beklentimizi koruyoruz.


EUR/USD

EURUSD paritesi haftanın son işlem gününde 1,0335 seviyesine kadar inmesinin ardından günü %0,5 kayıpla 1,0418 seviyesinden tamamladı. Teknik göstergelerin ürettikleri sinyaller ve temel dinamikler çerçevesinde paritenin düşüş eğilimini sürdürmesini ve yeniden 1,04 seviyesinin altını hedef almasını bekliyoruz. Paritede 1,05, 1,0530 ve 1,0565 seviyeleri direnç, 1,0470, 1,0420 ve 1,0350 seviyeleri ise destek konumunda bulunuyor.


XAU/USD

Cuma günü kazançlarını genişleten ons altın, günü %1,7 primle 2.716$ üzerinde tamamladı. Bu sabah saatlerinde 2.672$ seviyesinden işlem gören altında teknik göstergeler yükseliş eğiliminin sürdüğüne işaret ediyor. Ons altında 2.660$ seviyesinden geçen 50 günlük hareketli ortalama kısa vadeli destek konumunda bulunuyor. Olası geri çekilmelerde bu destek seviyesi yakından izlenecek. 2.660$ üzerindeki tutunmanın sürmesi halinde 2.693$, 2.710$ ve 2.730$ seviyeleri direnç olarak takip edilecek. Aşağıda ise  2.640$, 2.625$ ve 2.600$ destekleri yer alıyor.


XAG/USD

Yükseliş kanalı içerisindeki hareketini koruyan gümüşte, kanal desteğinin geçtiği 29,50$ üzerindeki hareket korunduğu müddetçe geri çekilmelerin alım fırsatı olarak sınırlı kalmayı sürdürebileceği görüşündeyiz. Bu sabah saatlerinde 30,80$ seviyesinden işlem gören gümüşte 30,40$ seviyesinden geçen 100 günlük ortalama kısa vadeli destek, 31,80$ seviyesinden geçen 50 günlük ortalama ise kısa vadeli direnç konumunda. Teknik göstergelerin ürettikleri sinyaller çerçevesinde gümüşte gün içerisinde bu ortalamalar arasında bir seyir görmeyi bekleriz.

İşleminiz Yapılıyor. Lütfen Bekleyiniz.