Web sitemizi kullanabilmek için javascript özelliğini etkinleştirmeniz gerekmektedir.

08.07.2025

Global Piyasalar Bülteni

Tacirler Yatırım

Detaylı PDF   -   1.38 MB

Wall Street Açılmadan

ABD Başkanı Trump, çoğu Asya ülkesi için 1 Ağustos’tan itibaren geçerli olacak yeni vergi oranlarını duyurdu: Japonya, Güney Kore, Kazakistan ve Malezya’ya %25; Tayland’a %36; Laos ve Myanmar’a %40; Güney Afrika’ya %30 ve Endonezya’ya %32 gümrük vergisi uygulanacak. Duyurunun ardından dolar endeksi yükselirken özellikle Japon yeni sert değer kaybetti.

Endekslerde henüz belirgin bir bozulma gözlenmezken, piyasa aktörleri Trump’ın hamlesini “pazarlık gücünü artırmaya dönük taktik” olarak yorumluyor. Öğle saatlerinde ABD vadeli endeksleri ve Avrupa borsaları karışık bir görüntü veriyor; Asya’da ise pozitif kapanışlar gerçekleşti.

Son dönemde Trump’la sık sık ters düşen Elon Musk’ın “Amerika Partisi” adıyla siyasi arenaya girmeye hazırlandığını açıklaması Tesla hisselerinde dün %7’lik sert satışa yol açtı.

Emtia piyasasında brent tipi ham petrol 68,9 dolar seviyesinde seyrederken, altının ons fiyatı 3.330 dolar civarında. Kripto paralarda Bitcoin 109 bin dolar, Ethereum ise 2.500 dolar seviyelerinde yatay. Gün içinde önemli bir makro veri akışı bulunmasa da gümrük vergileri konusunda olası uzlaşma haberleri piyasaların odağında kalmayı sürdürecek.

Uyarı Notu

İşleminiz Yapılıyor. Lütfen Bekleyiniz.