Web sitemizi kullanabilmek için javascript özelliğini etkinleştirmeniz gerekmektedir.

03.11.2023

Haftalık Veri Takvimi

En Son Gelişmeler

Yurt İçi Veri Takvimi

Yurt İçi Veri Takvimi

6 Kasım Pazartesi

Hazine ihaleleri (11 ay vadeli kuponsuz, 4 yıl vadeli TLREF’e endeksli)

10:00 TCMB Ekim Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu

  • Söz konusu rapor teknik nitelikte olup politika mesajı içermez. Ancak TCMB’nin temel enflasyon eğilimi yolundaki değerlendirmeleri ve kısa vade enflasyon dinamikleri konusundaki analizleri yakından takip edilecek.

14:30 Ekim Reel Efektif Kur Endeksi (REKE)

  • Ekim ayı ortalama eşit ağırlıklandırılmış sepet ve enflasyon gerçekleşmelerini göz önüne aldığımızda REKE’nin bir önceki ayki 55,52 seviyesinden 56,60 seviyesine doğru yükselmesi beklenebilir.

7 Kasım Salı

Hazine ihaleleri (2 yıl vadeli sabit kuponlu, 10 yıl vadeli sabit kuponlu) 

  • Hazine ve Maliye Bakanlığı (Kasım – Aralık – Ocak) iç borçlanma programını açıkladı. Programa göre Hazine kasım ayında 78,4 milyar TL’lik iç borç servisi karşılığında toplam yedi ihale ve bir kira sertifikası doğrudan satışı ile birlikte 78 milyar TL’lik bir iç borçlanma gerçekleştirmeyi planlıyor.

17:30 Hazine Ekim Nakit Bütçe verileri

  • Eylül ayında nakit dengesi 69,05 milyar TL açık verirken, faiz dışı denge ise 22,5 milyar TL açık verdi. Yılbaşından bu yana bakıldığında nakit dengesi 441,5 milyar TL açık verirken, faiz dışı denge ise 53,3 milyar TL açık verdi. 7 Kasım Salı günü açıklanacak olan nakit bütçe verileri, 16 Kasım’da açıklanacak olan ekim ayı Merkezi Yönetim Bütçe verileri için öncü niteliğinde.

9 Kasım Perşembe

14:30 Haftalık yabancı portföy hareketleri (27 Ekim – 3 Kasım)

  • 20 – 27 Ekim haftasında yabancı yatırımcılar hisse senedi ve tahvil piyasasında net satıcı konumunda yer aldı. Buna göre söz konusu hafta içerisinde hisse senedi piyasasında 68 milyon dolar, tahvil piyasasında ise repo işlemleri hariç 10,4 milyon dolarlık bir yabancı satışı gerçekleşti. Yılbaşından bu yana bakıldığında hisse senedi piyasasında toplam 587 milyon dolarlık bir yabancı çıkışı, tahvil piyasasında ise repo işlemleri hariç toplam 485 milyon dolarlık bir yabancı girişi olduğu takip ediliyor. Son bir sene içerisinde ise hisse senedi piyasasında toplam 903 milyar dolarlık bir yabancı çıkışı, tahvil piyasasında ise repo işlemleri hariç toplam 436 milyon dolarlık bir yabancı girişi görülüyor.

14:30 Haftalık para ve banka istatistikleri (27 Ekim – 3 Kasım)

  • 20 – 27 Ekim haftasında yerleşiklerin DTH’larında toplam 0,41 milyar dolarlık yükseliş yaşanırken (altın hariç, parite etkisinden arındırılmış rakamlar), artışın tamamen kurumlar kaynaklı olmaya devam ettiği ve hanehalkı DTH’larındaki gerilemenin sürdüğü izlendi. Bu çerçevede parite etkisinden arındırılmış olarak baktığımızda kurumlar DTH’ları 0,90 milyar dolar artarken, hanehalkı DTH’larında ise 0,48 milyar dolarlık bir gerileme kaydedildi. Böylelikle hanehalkı DTH’larındaki azalma üst üste sekizinci haftada da devam etti. Aynı hafta içinde kıymetli maden mevduat hesaplarında 0,27 milyar dolarlık bir azalma izlenirken, düşüşün tamamına yakını hane halkı kıymetli maden hesaplarındaki gerilemeden kaynaklandı. Özetle, 20 – 27 Ekim haftası içerisinde yerleşiklerin altın dahil DTH hesaplarında fiyat etkisinden arındırılmış olarak 0,14 milyar dolarlık sınırlı bir artış yaşandığı takip edildi.

10 Kasım Cuma

10:00 Eylül Sanayi Üretimi verileri 

  • Sanayi üretimi ağustos ayında aylık bazda %0,8 gerileme kaydederken, yıllık bazda ise %3,1 arttı. Öncü göstergelerin eylül ayına ilişkin de olumsuz bir resmi işaret ettiğini görüyoruz.
  • Eylül ayı dış ticaret verileri sanayi üretiminin söz konusu ay içerisinde zayıf bir resmi işaret etmeye devam edebileceğinin sinyalini veriyor. Ara malları ithalatı (enerji ve altın hariç) eylül ayında %26 oranında yıllık düşüşü işaret ediyor. Buna ek olarak İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat PMI Endeksi eylül ayında 49 seviyesinden 49,6 seviyesine yükselse de üst üste üçüncü ayda da 50 eşik değerin altında kalmaya devam etti. Veri ile birlikte açıklanan notta zayıf piyasa koşullarının ve yeni siparişlerdeki azalmanın faaliyet koşullarındaki yatay seyrin temel nedeni olarak ön plana çıktığı kaydedildi.

10:00 Eylül İşgücü İstatistikleri 

  • Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı ağustos ayında %9,4 seviyesinden %9,2 seviyesine gerilerken, daha geniş tanımlı âtıl işgücü oranı ise %22,7 seviyesinden %23’e yükseldi. İşgücüne katılma oranı ise %53,4 seviyesinden %53,3 seviyesine sınırlı bir gerileme kaydetti.

Yurt Dışı Veri Takvimi

Yurt Dışı Veri Takvimi

Kaynak: Bloomberg, Tacirler Yatırım

Uyarı Notu

Detaylı PDF   -   181 KB
İşleminiz Yapılıyor. Lütfen Bekleyiniz.