27.02.2026
Günlük Bülten
Tacirler Yatırım
Detaylı PDF - 2.87 MBGüne Başlarken
Günaydın. ABD - İran müzakereleri devam ediyor. Gelen açıklamalar, zaman zaman görüşmelerin tıkanma noktasına geldiğine işaret etse de son açıklamalar haftaya teknik görüşmelerin Viyana'da devam edeceği yönünde. Dolayısıyla, hafta sonu askeri müdahale riski görece azalmış durumda. Nvidia’nın olumlu sonuçlarına rağmen gelecek döneme dair beklentilerinin zayıf bulunması ABD borsalarına satış getirmeye devam ediyor. ABD vadelileri bu sabah negatif, Avrupa vadelileri yatay, Asya'da ise karışık bir görünüm var. BIST 100 Endeksi, dün %0,5 artışla 13.878 puana yükselirken, endekse en fazla pozitif katkı sağlayan ilk beş şirket DSTKF, ASELS, THYAO, YKBNK, GARAN; endekse negatif etki edenler ise KLRHO, BIMAS, ASTOR, TUPRS, MPARK oldu. Son bir haftada düzenli para girişi ile dikkat çeken şirketler ise EREGL, ISCTR, GARAN, AKBNK, YKBNK, TRALT, GUBRF ve CWENE. Teknik açıdan 13.700 ve 13.400 destekleri ile 14.000 / 14.200 ve 14.450 / 14.550 dirençleri izlenebilir. Günün ajandasında içeride işsizlik oranı, Avrupa’da enflasyon beklentileri, ABD’de ise ÜFE verileri takip edilecek. Türkiye 5 yıl vadeli CDS primleri güne 230 baz puandan başlıyor.
Günlük Teknik Analiz Bazlı Hisse Önerileri

Şirket ve Sektör Haberleri
BRSAN: Şirket, 4Ç25 finansal sonuçlarını 262 milyon TL net zarar ile açıkladı. Piyasa beklentisi 754 milyon TL net kar yönündeydi. Şirket geçen yılın aynı döneminde 538 milyon TL net zarar, bir önceki çeyrekte ise 936 milyon TL net kar elde etmişti. Şirket ayrıca, 2026 yılında satış hacminin 1,15–1,25 milyon ton, gelirin 2,1–2,3 milyar dolar ve FAVÖK marjının %8–10 aralığında gerçekleşmesini bekliyor.
LMKDC: Şirket, 42Ç5 finansal sonuçlarını 461 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar rakamı yıllık %29, çeyreksel bazda ise %32 azalış kaydetti.
CIMSA: Şirket, 4Ç25 finansal sonuçlarını 651 milyon TL net kar ile açıkladı. Piyasa beklentisi 817 milyon TL net karlılık yönündeydi. Şirket geçen yılın aynı döneminde 631 milyon TL net zarar, bir önceki çeyrekte ise 1.324 milyon TL net kar elde etmişti.
KCAER: Şirket, 4Ç25 finansal sonuçlarını 9 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar rakamı yıllık %91, çeyreksel olarak %68 azalış kaydetti.
BIGCH: Şirket, 4Ç25 finansal sonuçlarını 11 milyon TL net zarar ile açıkladı. Geçen yılın aynı döneminde 7 milyon TL, bir önceki çeyrekte ise 18 milyon TL net kar elde edilmişti.
PATEK: Şirket, 4Ç25 finansal sonuçlarını 85 milyon TL net kar ile açıkladı. Geçen yılın aynı döneminde 128 milyon TL net zarar, bir önceki çeyrekte ise 643 milyon TL net kar elde etmişti.
GOODY: Şirket, 4Ç25 finansal sonuçlarını 1.314 milyon TL net zarar ile açıkladı. Geçen yılın aynı döneminde 431 milyon TL, bir önceki çeyrekte ise 1.117 milyon TL net zarar elde edilmişti.
KORDS: Şirket, 4Ç25 finansal sonuçlarını 632 milyon TL net zarar ile açıkladı. Geçen yılın aynı döneminde 826 milyon TL, bir önceki çeyrekte ise 398 milyon TL net zarar elde edilmişti.
KERVN: Şirket, Antalya’daki Kervansaray Lara Otel’in icra yoluyla 521 milyon TL bedelle satışının kesinleştiğini ve tapu devrinin tamamlandığını açıkladı.
ANSGR: Şirket, 2025 yılı karından pay başına yaklaşık 1,38 TL brüt temettü dağıtma kararı aldı. Teklif edilen hak kullanım tarihi 1 Nisan olup, temettü verimi son kapanış fiyatına göre %5,2 düzeyindedir.
ARDYZ: ARD Grup, birleşme öncesi İntron Bilişim’in imzaladığı sözleşme kapsamında bir kamu kurumuna “Donanım Ürünleri Temini” işi için 25 Şubat 2026’da KDV dahil 22,9 milyon USD tutarında fatura kestiğini açıkladı.
HTTBT: Hitit Bilgisayar, 4Ç25 finansal sonuçlarını 3 Mart tarihinde açıklayacağını duyurdu.
SISE: Şişecam, Beykoz/İncirköy’de toplam 117.018,95 m² büyüklüğündeki arsa niteliğindeki taşınmazların 171,5 milyon USD bedelle devrinin ve ödeme işlemlerinin 26 Şubat 2026’da tamamlandığını duyurdu.
TEHOL: Tera Holding, Finlandiya’daki bağlı ortaklığı Sampo-Rosenlew Oy’de 2 milyon EUR tutarındaki sermaye artırımının tamamlandığını açıkladı.
Ekonomi ve Politika Haberleri
Saat 10:00’da ocak işgücü istatistikleri açıklanacak
Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı aralık ayında %8,5 seviyesinden %7,7’ye hızlı bir düşüş kaydederek rekor düşük seviyeye gerilerken, işgücü istatistikleri içerisinde yakından izlediğimiz ve daha geniş tanımlı bir işsizlik göstergesi olan âtıl işgücü oranı (zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan geniş tanımlı işsizlik oranı) ise bu dönemde %28,9’dan %28,6’ya sınırlı bir gerileme kaydetti. Alt kırılımlara baktığımızda, zamana bağlı eksik istihdam ve işsizlerin bütünleşik oranı %18,6’dan %18,1’e inerken; işsiz ve potansiyel işgücünün bütünleşik oranı %20,1’den %19,5’e geriledi. Geniş tanımlı göstergelerde düşüş görülse de, yüksek seviyelerin korunduğu dikkat çekiyor. İstihdam oranı son üç aydır %49,1 seviyesinde sabit seyrederken, işgücüne katılım oranının ise aralık ayında %53,7’den %53,2’ye indiği takip ediliyor. Manşet işsizlik oranı aralık itibariyle rekor düşük seviyeye inse de, geniş tanımlı işsizlik göstergeleri istihdam piyasasında manşet işsizlik oranının ima ettiğinden daha zayıf bir görünüme işaret ediyor.
Dış ticaret açığı ocakta 8,4 milyar dolara geriledi
TÜİK dış ticaret verilerine göre ocak ayında ihracat yıllık bazda %4 azalarak 20,3 milyar dolar, ithalat ise %0,1 artarak 28,7 milyar dolar oldu. Böylelikle dış ticaret açığı ocak ayında, 9,3 milyar dolardan 8,4 milyar dolara gerilerken, yıllık açık ise 92 milyar dolardan 92,9 milyar dolara yükseldi. Çekirdek verilere baktığımızda enerji ve altın harici ihracat ocak ayında %2 düşüşle 19,1 milyar dolara inerken, ithalat ise %5,3 yükselerek 21,9 milyar dolar oldu. Bu çerçevede enerji ve altın harici dış ticaret dengesi ocak ayında 2,8 milyar dolar açık verdi. Cari işlemler dengesinin, ocak ayında 6,5 milyar dolar açık vermesini bekliyoruz. Ocak ayında ödemeler dengesi tanımlı dış ticaret açığının 7,2 milyar dolara sınırlı bir düşüş kaydetmesini, hizmetler dengesi fazlasının ise 2,7 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmesini bekliyoruz. 2026 yıl sonu cari işlemler açığı tahminimiz 30 milyar dolar (GSYİH’nın %1,7’si) seviyesinde bulunmakla birlikte, tahminimize yönelik risklerin yukarı yönlü olduğunu değerlendiriyoruz.
Ekonomik güven endeksi, Mart 2025’ten bu yana ilk kez 100 eşik değerini aştı
Ekonomik güven endeksi şubat ayında 99,4 seviyesinden 100,7 seviyesine yükselerek Mart 2025’ten bu yana ilk kez 100 eşik değerinin üzerine çıktı. Endeksin 100 seviyesinin üzerinde gerçekleşmesi, genel ekonomik görünüme ilişkin algının yeniden iyimser bölgeye geçtiğine işaret ediyor. Şubat verisinin alt kalemleri incelendiğinde; tüketici güven endeksi %2,3 artışla 85,7’ye, reel kesim güven endeksi %1,1 artışla 104,1’e, perakende ticaret sektörü güven endeksi %2,9 artışla 115,9’a yükselirken; hizmet sektörü güven endeksi 113,8 seviyesinde yatay seyretti. Buna karşılık inşaat sektörü güven endeksi %2,1 azalışla 83,9’a geriledi. Güven göstergelerindeki toparlanma, ekonomik aktivitede dipten dönüş sinyali olarak değerlendirilebilecek olmakla birlikte, kalıcı bir iyimserlik için alt kalemlerde daha dengeli bir iyileşmeye ihtiyaç duyuluyor.
Yabancı yatırımcı tahvilde net satış yaparken, hisseye olan giriş devam etti
Yabancı yatırımcılar 13 – 20 Şubat haftasında hisse senedi piyasasında 410 milyon dolar net alım gerçekleştirirken, tahvil piyasasında (repo işlemleri hariç) 991,4 milyon dolar tutarında satış yaptı. Bu gelişmeyle birlikte yabancıların toplam bono stoku içindeki payı %9,2’den %9’a geriledi. . Yılbaşından bu yana tahvil piyasasında aralıksız alım yapan yabancı yatırımcı, geçtiğimiz hafta yedi haftalık kesintisiz girişin ardından yeniden çıkışa geçti. Hisse senedi piyasasında ise yabancı girişleri üst üste on ikinci haftaya taşınırken, söz konusu dönemde kümülatif alım tutarı 3,2 milyar dolara ulaştı. Yılbaşından bu yana toplam girişlere baktığımızda, hisse senedi piyasasında 2,3 milyar dolar, bono piyasasında ise repo işlemleri hariç 4,8 milyar dolar net yabancı alımı gerçekleşti. Bu dönemde, yurt içi yerleşiklerin altın hariç parite etkisinden arındırılmış DTH’ları 68 milyon dolarlık sınır bir düşüş kaydederken, yerleşiklerin altın dahil toplam DTH hesapları ise fiyat etkisinden arındırılmış olarak 907 milyon dolar arttı. 13 – 20 Şubat haftasında TCMB net döviz rezervi 6,7 milyar dolar gerileyerek 89 milyar dolara, brüt döviz rezervi 5,7 milyar dolar azalarak 206,2 milyar dolara ve swap hariç net rezerv ise 5,9 milyar dolar düşüşle 75,4 milyar dolara indi. Ayrıntılı rapor için tıklayınız.
VIOP 30 Teknik Analiz
VIOP 30 Teknik Analiz

BIST 100 Teknik Analiz
BIST 100 Teknik Analiz

FX Teknik Analiz
FX Teknik Analiz

USD/TRY
USDTRY’de yükseliş kanalı içerisindeki seyir sürerken, teknik göstergeler yukarı yönlü eğilimin kademeli olarak devam edebileceğine işaret etmekte. 43,90 seviyesi kısa vadede direnç konumunda olup, bu seviye üzerinde bir günlük kapanış 44,00 bandını gündeme taşıyabilir. Aşağıda ise 43,80, 43,75 ve 43,66 seviyeleri destek konumunda.

EUR/TRY
Teknik göstergeler, EURTRY’nin kısa vadede 51,00 – 53,00 bandında dengelenebileceğine işaret ediyor. Orta vadeli indikatörler ise ana yükseliş trendinin korunduğunu teyit ederken, olası geri çekilmelerin sınırlı kalabileceğine yönelik sinyal üretmekte. Aşağıda 51,70, 51,55 ve 51,30 seviyeleri kısa vadeli destekler olarak öne çıkarken; yukarıda 52 ve 52,20 seviyeleri direnç olarak takip ediliyor.

XAU/USD
Ons altında yükseliş eğilimi korunurken, geri çekilmelerin sınırlı kaldığı bir görünüm izleniyor. Günlük grafikte devam eden yükseliş kanalı, kısa vade için 4.875$ – 5.350$ bandını öne çıkarıyor. Göstergeler, kanal direncinin geçtiği 5.350$ seviyesi civarında kar realizasyonlarının gündeme gelebileceğine işaret ederken, ana trendde yukarı yönlü yapının sürdüğünü teyit ediyor. Ons altında 5.180$, 5.100$ ve 5.000$ seviyeleri kısa vadeli destek, 5.300$ - 5.350$ bandı ise direnç konumunda.

XAG/USD
Gümüş fiyatlarında oynaklık yüksek seyrini korurken, yukarı yönlü denemelere karşı ihtiyatlı duruşumuzu sürdürüyoruz. Bu sabah 90$ civarında işlem gören gümüşte 86,22$, 83,40$ ve 82,65$ seviyeleri kısa vadede öne çıkan destek alanları olarak izleniyor. Yukarı yönlü hareketlerde ise 92,75$, 95,85$ ve 99,40$ seviyeleri aşılması gereken dirençler konumunda. Bu seviyelerin üzerinde, eski kanal üst bandına denk gelen 103$ bölgesi yakın vadede güçlü bir teknik bariyer niteliği taşıyor. Göstergeler, söz konusu alana yönelik atakların kar realizasyonları ile karşılaşabileceğine işaret ediyor.






