Web sitemizi kullanabilmek için javascript özelliğini etkinleştirmeniz gerekmektedir.

15.10.2026

Global Piyasalar Bülteni

Tacirler Yatırım

Detaylı PDF   -   1.44 MB

Wall Street Açılmadan

Küresel piyasalarda, ABD'de beklentileri aşan enflasyon verisi ve teknoloji hisselerindeki satışlar risk iştahını baskılıyor. Eylül ayında yıllık TÜFE %3,4'ten %3,7'ye, çekirdek enflasyon ise %2,4'ten %2,6'ya yükseldi. Veriler Fed'in ilave faiz artırımı ihtimalini güçlendirirken, yapay zeka yatırımlarının finansmanına ilişkin endişeler de satış baskısını artırıyor.

Wall Street tarafında, dün Nasdaq %1,9, S&P 500 %1,1 ve Dow Jones %0,1 düşüşle kapandı. Teknoloji hisselerindeki zayıflık sürerken, TSMC'nin üçüncü çeyrek net kârının yıllık %69 artmasına rağmen 2027 yılına ilişkin temkinli açıklamaları sektördeki satış baskısını hafifletmedi.

ABD tahvil piyasasında, beklentileri aşan enflasyon verisinin ardından %5,33'e kadar yükselen 10 yıllık tahvil faizi, teknoloji hisselerindeki sert satışların güvenli liman talebini artırmasıyla %5,09 seviyesine geriledi. Tahvil alımlarının güçlenmesi getirileri aşağı çekerken, Fed'in ilave faiz artırımı ihtimaline ilişkin belirsizlikler devam ediyor.

Öğle saatlerinde, ABD vadelilerinde Nasdaq ve S&P 500 negatif, Dow Jones ise pozitif seyrediyor. Avrupa piyasalarında karışık bir görünüm izlenirken, Asya'da Nikkei 225 %4,9 ve KOSPI %7,6 düşüşle satış baskısı öne çıkıyor. Emtia tarafında Brent petrol 104 dolar/varil, ons altın 4.155 dolar ve gümüş 56,7 dolar civarında bulunuyor. Bitcoin 80.900 dolar, Ethereum ise 2.360 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Veri takviminde, bugün TSİ 15:30'da ABD'de eylül ayı ÜFE, perakende satışlar ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları açıklanacak. Yıllık ÜFE'nin %5,4'ten %5,3'e, aylık perakende satış artışının ise %1,2'den %0,3'e gerilemesi bekleniyor.

Uyarı Notu

İşleminiz Yapılıyor. Lütfen Bekleyiniz.