Web sitemizi kullanabilmek için javascript özelliğini etkinleştirmeniz gerekmektedir.

22.09.2025

Global Piyasalar Bülteni

Tacirler Yatırım

Detaylı PDF   -   1.35 MB

Wall Street Açılmadan

ABD borsaları, Fed’in 25 baz puanlık faiz indirimiyle birlikte bu yıl iki ek indirim sinyali vermesinin ardından risk iştahının güçlenmesiyle yeni zirveler kaydetti; S&P 500 ve Nasdaq 100 rekor seviyelerde kapandı. Teknoloji devleri önderliğinde gelen ralli sonrası vadeli işlemlerde hafif kâr realizasyonları görülürken, Apple ve Tesla gibi «Muhteşem Yedili» hisseleri yükselişi taşıdı. Bu hafta yatırımcıların gözü Powell’ın açıklamaları, PCE enflasyon verisi ve Micron ile Costco’nun bilançolarında olacak.

ABD ile Çin ilişkilerinde yumuşama sinyalleri öne çıkarken, 2019’dan bu yana Çin’i ziyaret eden ilk Temsilciler Meclisi heyeti Pekin’de Başbakan Li Qiang ile bir araya geldi ve taraflar diyalog vurgusu yaptı. ABD Başkanı Trump, Larry Ellison, Michael Dell ve Murdoch ailesinin de içinde bulunduğu bir konsorsiyumun TikTok’un ABD operasyonlarını devralacağını açıkladı. Oracle’ın başını çekeceği yapı ile kontrol tamamen Amerikalı yatırımcılarda olacak, ancak Çin tarafı sürece dair onay konusunda temkinli mesaj verdi.

Öğle saatlerinde ABD vadelileri ve Avrupa borsaları negatif seyrediyor. Asya borsalarında karışık bir görünüm takip ettik. Özetle küresel risk iştahı negatif seyrediyor. Emtia tarafında brent tipi ham petrol 65,8 $/varil civarında seyrederken, altının ons fiyatı 3.730 $ eşiğinde. Bitcoin 112.750 $, Ethereum ise 4.185 $ civarında işlem görüyor.

Günün yurt dışı ajandasında, ABD tarafında TSİ 15:30’da Chicago Fed Ulusal Aktivite Endeksini ve Avrupa’da TSİ 17:00’da Eylül ayı Tüketici Güven Endeksi verilerini takip ediyor olacağız.

Uyarı Notu

İşleminiz Yapılıyor. Lütfen Bekleyiniz.